SPINNING

Het enthousiaste spinningteam van Fitality Merelbeke verzorgt dagelijks een aantal spinninglessen.
De lesgevers zorgen voor een professionele lesopbouw, ruime variatie wat betreft oefeningen, muziek en moeilijkheidsgraad.
Elke les is voor een specifieke doelgroep.

 


 Toon lesvorm: Toon aktiviteiten gericht op:
BlancoImage_hugehumb

• Conditiespinning:


De conditiespinning staat gelijk voor een uurtje Vlaamse Ardennen.  Snedige hellingen op kracht of souplesse zullen moeten genomen worden.  Aangezien iedereen zijn weerstand van de spinningfiets kan aanpassen, is het voor elke deelnemer een plezier.  Jouw weerstand bepaalt de intensiteit van de les.  Wat voor de ene 'De Muur' is, kan voor de andere een aangename helling zijn en toch zitten zij in dezelfde les.
Lees meer

Aantal lessen per week: 3

Conditie: 3
Spierkracht: 2
Vetverbranding: 2
Coördinatie: 1

• Core Stability:

Core Stability (= rompstabilisatie-oefeningen)

Door consequent oefeningen te doen waarmee je de controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie en enkel traint, ben je minder vatbaar voor blessures.
Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit leidt tot 30% minder blessures!!
  • Je werkt aan een totale lichaamstraining: je traint zowel je ligamenten, pezen, gewrichtskapsels als spieren rondom gewrichten. Hierdoor kun je bewegingen goed opvangen.
  • Je houdt het sporten waarschijnlijk steeds langer vol. Spierversterkende oefeningen zorgen waarschijnlijk ook voor een betere techniek. En je verbetert je uithoudingsvermogen en sportprestaties.
  • Er bestaan oefeningen voor knie, heup, enkel en uiteraard buik-en rug.
  • Elke les zal 30min duren en het accent van spiergroep zal afwisselend zijn.
Lees meer

Aantal lessen per week: 5

Conditie: 0
Spierkracht: 2
Vetverbranding: 1
Coördinatie: 2

BlancoImage_hugehumb

• Fatburning:

Is je doelstelling vetverbranding en wil je je basisconditie op een rustige manier verbeteren of onderhouden ?  Dan is dit de geschikte les voor jou.
Aangezien we het meest vet verbranden als we trainen met een relatief lage hartslag, doen we het in deze les 'rustig aan' en gebruiken we enkel basisbewegingen.
Dit maakt deze les uitermate geschikt voor beginners.
In deze les is het gebruik van een hartslagmeter een absolute aanrader !

Lees meer

Aantal lessen per week: 3

Conditie: 1
Spierkracht: 2
Vetverbranding: 3
Coördinatie: 4

BlancoImage_hugehumb

• Fun spinning:

Bij deze les is uiteraard ook een hoog calorieverbruik van toepassing. Men gaat hier iets verder, tijdens het fietsen zullen verschillende bewegingen en verhoogde trapfrequenties mogelijk zijn. Tevens zal men niet alleen de benen trainen maar ook het bovenlichaam door oefeningen voor armen en borst in de training te verwerken.
Lees meer

Aantal lessen per week: 1

Conditie: 2
Spierkracht: 2
Vetverbranding: 2
Coördinatie: 3

BlancoImage_hugehumb

• Mix cycling

Deze lessen zijn een mix van Fun, Conditie en Fatburning.


Lees meer

Aantal lessen per week: 1

Conditie: 2
Spierkracht: 2
Vetverbranding: 2
Coördinatie: 2

BlancoImage_hugehumb

• STRONG Cycling (wielercursus)

Deze les spinning is voor iedereen toegankelijk die zich een fietsdoelstelling gesteld heeft. Dit kan gaan van het vlotter fietsen met de familie of tot een ware fietsuitdaging. Deze lessen worden opgebouwd. Alle lessen worden gegeven aan de hand van hartslagzones.
Deze hartslagzones zorgen ervoor dat we in het begin van de cursus ) een stevige fundering kunnen leggen wat conditie betreft. Naarmate het fiets seizoen nadert gaan we iets specifieker werken. De lessen worden intensiever en de rustpauzes verminderen. Vanaf het komende seizoen zal er steeds opvolging zijn van de hartslag! Het geheel zal interactief gebeuren. Na de training of les zal men een overzicht krijgen welke zones jij procentueel aansprak. Op deze manier kan jij
of de lesgever bijsturen waar nodige.

• X Level

Wie al een stevige fundering bezit wat conditie betreft, kan het best starten in deze les.
De aanvangsmaanden zijn iets intensiever dan bij de Strong lessen. De startintensiteit is aantal percenten hoger zoals ook de rustmomenten. We spreken hier meer van actieve rust. Doch naarmate het spinning seizoen vordert groeien deze lessen naar elkaar toe. Deze lessen hebben beiden als doel een stevige conditie opbouwen in de wintermaanden.
Lees meer

Aantal lessen per week: 3

Conditie: 4
Spierkracht: 2
Vetverbranding: 2
Coördinatie: 1

Pagina: